Itteren

(Limburgs: Ittere) is een kerkdorp en een voormalige gemeente in de Nederlandse provincie Limburg. Sinds 1970 is het dorp een van 44 officiële buurten van de gemeente Maastricht.[2] Itteren heeft circa 900 inwoners.

In de loop daar jaren is er rondom Itteren een prachtig wandel en fietsgebied ontstaan. D’n Tabbernakel is dan ook een prima punt, om te beginnen, te eindigen of onderweg uit te rusten.

Op wandelroute.nl staan tal van route’s door onze prachtige omgeving!

Tevens hebben wij meerdere wandelingen op papier, om in onze omgeving te genieten van de prachtige natuur.

Maastricht

(Mestreech) is een stad en gemeente in het zuiden van Nederland. Het is de hoofdstad van de provincie Limburg en telt 121.623 inwoners (1 januari 2019, bron: CBS). Het is hiermee de grootste gemeente van de provincie Limburg.
Maastricht is ontstaan bij een doorwaadbare plaats aan de rivier de Maas, waaraan het zijn naam te danken heeft (Maastricht = Mosa Trajectum = doortocht door de Maas). Maastricht is al tweeduizend jaar lang ononderbroken bewoond. De stad heeft een lange en veelbewogen geschiedenis, waarvan de talrijke historische gebouwen en kunstschatten getuigen. Internationaal kreeg de stad grote naamsbekendheid door het Verdrag van Maastricht (1992). Door zijn perifere ligging en afwijkende landschap, huizenbouw, geschiedenis, taal (het Maastrichts), religie (katholicisme; vroeger meer dan nu), gemeenschapsleven (fanfares, carnaval, processies) en de vermeende Bourgondische leefwijze, wordt de stad in Nederland gezien als “buitenlands”.

Heuvelland

Het Heuvelland (in Engelstalige publicaties: Dutch Hills) is een streek in het zuiden van Nederland, die gekenmerkt wordt door een heuvelachtig landschap. Het Heuvelland in de meest gebruikte betekenis omvat het grootste deel van Zuid-Limburg. De streek mag niet worden verward met de gemeente Heuvelland in West-Vlaanderen. Om verwarring met heuvellandschappen elders te voorkomen, wordt vaak de aanduiding ‘Limburgs Heuvelland’ gebruikt.